Om Blåkulla

Blåkulla är en av Lidingös äldsta och minsta förskolor och drivs som en ekonomisk förening. Föreningens medlemmar utgörs av föräldrarna till de barn som går på förskolan. Föräldrarna deltar aktivt i Blåkullas styrning och får även vara med och arbeta på Blåkulla ca 3 dagar per år. Detta ger en god insikt och förståelse för hur barnens dagar ser ut på förskolan.

På Blåkulla arbetar vi efter mottot ”trygga barn i en naturnära miljö” och vi inspireras av utomhuspedagogik. På Blåkulla strävar vi efter en stark gruppsammanhållning samt starka och självständiga individer.

Blåkulla har en barngrupp på 25–27 barn. Vi arbetar och strävar efter ”ett” Blåkulla där vi alla är tillsammans, stora som små. Några dagar i veckan, främst under arbetet med fokusområdena delas barnen upp i två yngre (Kastanjer & Nypon) och tre äldre grupper (Svampar, Löv & Kottar). Blåkulla har fem pedagoger som arbetar tillsammans med barnen, vi har även förmånen att ha en egen kock som lagar en varierad, näringsrik och i stor utsträckning ekologisk mat.

Öppettider

Verksamheten följer stadens riktlinjer för öppettider och rätt till omsorg. Öppettiderna anpassas efter den aktuella barngruppens behov inom klockan 06.30-18.30. Just nu är de aktuella öppettiderna 8.00-17.00.

Dokument

Läs mer om: